23948sdkhjf

Sandvik producerar mer metallpulver

Sandvik fortsätter att investera i metallpulverkapacitet för additiv tillverkning, AM genom att installera ytterligare två atomiseringstorn på produktionsplatsen i Neath, Storbritannien. Denna expansion följer på en nyligen genomförd investering i en ny fabrik för tillverkning av titan- och nickelbaserade legeringar för AM, i Sandviken, Sverige.

Med 45 års erfarenhet av gasatomisering och nästan 160 år av materialexpertis erbjuder Sandvik det kanske bredaste utbudet av metallpulver för additiv tillverkning på marknaden – inklusive titan, rostfritt stål, duplex- och superduplexstål, nickelbaserade superlegeringar , aluminium, koppar och mer. 

– Sandvik erbjuder omfattande möjligheter när det gäller att tillhandahålla högkvalitativa och konsekventa metallpulver till kunder som är engagerade i en rad additiv tillverkningsprocesser såsom laserpulverbäddfusion, elektronstrålesmältning och bindemedelssprutning. Genom att installera dessa nya atomiseringstorn – varav det ena redan är fullt funktionsdugligt och kvalitetssäkrat, medan det andra är under uppbyggnad – tar vi upp vårt totala tornantal till tolv och ökar därmed vår förmåga att producera ännu större mängder premiummetallpulver avsevärt, säger Annika Roos, affärsenhetschef för Sandviks metallpulververksamhet i ett meddelande och fortsätter:

– Materialteknologin är väldigt integrerad med Sandviks DNA. Från vår egen AM-serviceverksamhet har vi förstahandserfarenhet av att trycka i ett brett utbud av material för additiv tillverkning – från verktygsstål och duplexstål till titan och superlegeringar för högtemperaturapplikationer – och förstår vikten av att använda premium råvaror för att få ett optimalt slutresultat. Att rusta upp vår tillverkningskapacitet innebär att vi nu är ännu bättre positionerade för att möta den ökade efterfrågan på metallkrafter för AM.

–  Additiv tillverkning är i allmänhet tillräckligt utmanande utan tvivelaktiga råmaterial. Förutsägbart och konsekvent pulverflöde är nyckeln när det kommer till detaljkvalitet och slutegenskaper – och eftersom vi har ett så brett utbud av trycktekniker för metaller internt kan vi se till att alla metallpulver är skräddarsydda för kundens specifika tillverkningsprocess också, avslutar Dr. Paul Davies, Technical solutions manager på Sandvik Additive manufacturing meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.172