23948sdkhjf

Endomines söker finansieringsmöjligheter

Endomines jämför kvartal ett, två och tre i år 2021 med samma kvartal år 2020.

Periodens Ebitda blev minus 76,6 miljoner kronor. Förra året låg periodens Ebitda på minus 68,4 miljoner.

Intäkterna uppgick till 1,8 miljoner kronor att jämföra med förra årets 12,4 miljoner.

Det totala kassaflödet uppgick till minus 2,1 miljoner kronor att jämföra med förra årets minus 3,5 miljoner.

Under perioden har Friday-gruvan och anrikningsverket startat första produktionen i Idaho, USA. Friday-gruvan inledde strossbrytning och transport av malm från gruvan till anrikningsverket för att lagra malm för återstarten av Orogrande anrikningsverk.
Orogrande anrikningsverk slutförde driftsättningen i slutet på tredje kvartalet 2021 och håller nu på att gradvis trappa upp produktionen. Anrikningsverket förväntas nå full produktionskapacitet i slutet på sista kvartalet 2021.

Pampalo-gruvans snedbana har uppnått måldjupet i Ilomantsi, Finland och fortsätter gruvutvecklingen som planerat.

 Vi får också en prognos framåt.

Endomines började malmbrytningen på gruvnivån S4550 under Q3 vid Friday-gruvan i Idaho, USA. Produktion kommer att förbättras och förstärkas med en nyligen anskaffad Jumbo borrmaskin och en underjordisk lastmaskin. Verksamheten vid Orogrande anrikningsverk håller för tillfället på att trappas upp och förväntas att nå planerad anrikningskapacitet i slutet på Q4 2021.

Utvecklingen av Pampalo-gruvan i Finland har framskridit enligt tidtabellen. Malmproduktionen kommer att starta under Q4 2021 och anrikningen av malm i anrikningsverket kommer att starta i början på Q1 2022.

Endomines har utsett en ny vd, Kari Vyhtinen som tillträder den 1 mars 2022. 

 Årets tre första kvartal kommenteras av interim CEO Seppo Tuovinen:

– Endomines väg från junior gruvbolag till ett ”two-tier” guldproducerande bolag fortsätter. Fokus har legat på återstarten av Pampalo underjordiska gruva i Finland och Friday underjordiska gruva i Idaho, säger han i ett meddelande och avslutar:

– För att säkerställa Endomines långsiktiga tillväxtstrategi kommer ytterligare finansiering att behövas under 2021 och 2022. Endomines undersöker för tillfället olika finansieringsmöjligheter för detta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078