23948sdkhjf

Han ska leda Endomines

Styrelsen för Endomines har utsett Kari Vyhtinen till ny vd för bolaget med verkan från och med den 1 mars 2022.

– Jag är mycket entusiastisk beträffande Endomines och företagets utvecklingsmöjligheter och styrkan i organisationen. Jag ser mycket fram emot att jobba med och utveckla bolagets gruvprojekt i Finland och USA, berättar Kari Vyhtinen för Metal supply.

Kari Vyhtinen har en lång erfarenhet inom gruv- och processindustrin. Han har varit ansvarig för stora kapitalprojekt, affärsutveckling, gruvdrift/mineralproduktion, byggande av organisatoriska enheter och för affärsresultat i både ledande och verkställande roller. Han har arbetat för företag som Outotec, Talvivaara Mining och Nordkalk. Kari Vyhtinen kommer från en position som vice vd på Nordkalk och före det var han operativ chef för Nordkalks produktions effektiviseringsprogram.

Kari Vyhtinen har en civilingenjörsexamen i mineralbearbetning från Tekniska Högskolan och en Executive MBA från Aalto-Universitet.

– Vi är mycket glada över att få Kari till Endomines som vår nya vd. Med sin långa erfarenhet från drift- och projektledning inom både gruvdrift och mineralförädling är han perfekt för oss att bygga och växa företaget, som nu har gruvor i både Finland och USA. Kari har visat en stark förmåga att skapa goda förutsättningar för framgångsrika organisationer och vi är övertygade om att han kommer att kunna utveckla och driva Endomines framåt under en for oss mycket spännande, men också utmanande tid, säger styrelseordförande Ingmar Haga i ett meddelande.

Företaget fortsätter att öka guldproduktionen vid Friday gruvan/anrikningsverket i Idaho och att återstarta produktionen vid Pampalo guldgruvan i Finland i början på 2020. Företaget planerar också att starta preliminär utveckling av gruvfyndigheterna USGrant och Kearsarge i Montana under 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.14