23948sdkhjf

Sandvik utser styrelse

Sandvik utser de första tre ledamöterna i styrelsen för SMT – det nya bolaget som planeras att börsnoteras 2022.

Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology (SMT) ska börsnoteras nästa år, med målsättningen att slutföra noteringen i det andra eller tredje kvartalet 2022.
Som en del av den här processen så har Sandviks styrelse utsett tre ledamöter i styrelsen för SMT. 

Till ordförande föreslås Andreas Nordbrandt, född 1971, är civilingenjör och styrelseledamot i Sandvik AB. Han har omfattande operativ erfarenhet från en global industriell miljö, specifikt inom internationell gruvverksamhet. Han arbetade på Atlas Copco och Epiroc 1995-2018, där han innehade ett antal ledande positioner.

Bolaget utser även två ledamöter. 
Claes Boustedt, född 1962, är civilekonom och styrelseledamot i Sandvik AB samt ordförande i revisionskommittén. Han har varit vice VD för L E Lundbergföretagen AB sedan 1997 och VD för L E Lundberg Kapitalförvaltning AB sedan 1995. Han är också styrelseledamot i Hufvudstaden AB och Förvaltnings AB Lunden.

Karl Åberg, född 1979, är civilekonom och har varit chef för investerings- och analysorganisationen på Industrivärden AB sedan 2017. Han har också varit partner på Zeres Capital, som han var med och grundade, och partner på Capman Public Market.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.187