23948sdkhjf

BE group och H2 green steel i fossilfritt stålsamarbete

BE group och H2 green steel har tecknat en avsiktsförklaring  gällande samarbete och distribution av fossilfritt stål på den nordiska marknaden.

Avtalet innebär att BE group ska ha kapacitet att leverera stålet till sina kunder med start 2025. Det nya samarbetet är också ett viktigt steg i BE groups ambition att på sikt kunna erbjuda ett komplett sortiment av hållbart stål.

Som oberoende ståldistributör för BE group diskussioner med flera europeiska stålproducenter.

H2 green steel har som ambition att starta stålproduktionen under 2024 och senast 2030 planerar de ha en årlig produktionskapacitet om 5 miljoner ton högkvalitativt stål.

I produktionsprocessen av det fossilfria stålet ska koldioxidutsläppen minskas med upp till 95 procent och på sikt är H2 green steels ambition att utsläppen ska minskas ytterligare.

– Vi är glada att vi kommer att ha möjligheten att erbjuda fossilfritt stål från H2 green steel till våra kunder. En del i vårt hållbarhetsarbete är att hjälpa små- och medelstora bolag, som oftast inte köper stål i stora kvantiteter, att köpa hållbart stål till konkurrenskraftiga priser, säger Peter Andersson, vd för BE group i ett meddelande.

H2 green steel grundades 2020 för att bygga en storskalig fossilfri stålproduktion i Norrbotten. Grundare och största ägare är Vargas, som också är medgrundare och en av de största ägarna i Northvolt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.141