23948sdkhjf

Lyfter mer stål

Den nordamerikanska terminaloperatören Logistec USA har beställt två nya ekoeffektiva mobila Konecranes Generation 6 Gottwald-hamnkranar till sin terminal i Port of Manatee, Tampa Bay, Florida, USA.

Logistec driver 80 terminaler i 54 hamnar över hela Nordamerika. Företaget hanterar all slags last, och vid terminalen i Port of Manatee fraktas främst containers, pallar, stål och styckegods. På grund av företagets löpande åtagande för hamnen förväntar de sig ökade nivåer av containertrafik.

– Vi kan stöda våra kunder på ett miljövänligt sätt med de två eldrivna kranarna från Konecranes. Dessa nya tillskott till vår flotta med utrustning för lasthantering passar utmärkt med vårt fokus på att minska företagets marina koldioxidavtryck i linje med Green Marine-initiativen. Detta är utmärkta nyheter för våra kunder, vårt samhälle och miljön i Port Manatee, säger Rodney Corrigan, vd för Logistec USA i ett meddelande och Konecranes tillägger:

– Konecranes har haft verksamhet i Nord- och Sydamerika i 50 år. Den här beställningen från Logistec avspeglar styrkan i våra långsiktiga partnerskap i regionen. Den visar också tydligt att våra nya Generation 6-kranar lever upp till sin potential på marknaden. De ger hög prestanda och tillförlitlighet, samtidigt som de minskar bränslekostnader och utsläpp, säger Alan Garcia, Konecranes försäljningschef för Hamnlösningar i region Amerika.

De två nya Generation 6-kranarna är mobila med en arbetsradie på upp till 51 meter och en lyftkapacitet på 125 ton. Kranarna är efterträdare till de två Generation 5-kranar som redan finns på plats. De är försedda med en högre tornhytt för bättre överblick över fartygen i hamnen och kraftfullare kurvor för lyftkapacitet som ska ger bättre hantering och en högre klassificering. Detta ska fördubbla deras livslängd i containerhanteringen.

Beställningen kommer överlämnas senast i februari 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.157