23948sdkhjf

Stena Aluminium satsar 200 miljoner kronor

I veckan invigdes Stena Aluminiums mångmiljoninvestering
Igår invigdes den största satsningen i Stena Aluminiums historia. 200 miljoner kronor satsas för att höja produktionen och samtidigt minska miljöpåverkan, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

– Kronoberg är glada och stolta över att lyfta fram modern och högteknologisk industri, sa landshövdingen Kristina Alsér innan hon tillsammans med Stenas ägare Dan Sten Olsson, förklarade satsningen invigd.

Sveriges enda anläggning
– Vi är Sveriges enda anläggning som återvinner aluminium. Vi investerar för miljön och för framtiden. När vi är helt klara med utbyggnaden kommer Stena Aluminium stå för två tredjedelar av produktionsvolymen i Norden. Samtidigt kommer miljöbelastningen bli mindre än vad den är idag. Det känns bra, mycket bra, summerade VD Staffan Persson invigningen.

Ökar globalt
– Det som vi gör i Älmhult nu tryggar den svenska framtida produktionen. Vi ser också hur den globala efterfrågan på aluminium ökar ständigt. Aluminium är förträffligt för produkter med stränga krav på hållfasthet, miljöanpassning design med mera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11