23948sdkhjf

Kriget om ståltullarna är över

De har kommit överens. USA kommer tillåta tullfri import av stål och aluminium från EU. EU kommer att avbryta relaterade tullar på amerikanska produkter.

Dessutom ska USA och EU återupprätta historiska transatlantiska handelsflöden för stål och aluminium och för att stärka sitt partnerskap och ta itu med gemensamma utmaningar inom stål- och aluminiumsektorn. Som en del av det partnerskapet har de för avsikt att för första gången förhandla fram ett globalt arrangemang för att ta itu med kolintensiteten och global överkapacitet.

Det handlar om ett gemensamt engagemang för att försvara arbetare, industrier och samhällen från global överkapacitet och klimatförändringar och att motverka handel inom högkolstål och aluminium som bidrar till global överkapacitet från andra länder och säkerställa att inhemsk politik stöder en sänkning av kolintensiteten i dessa industrier.

Först och främst ska en teknisk arbetsgrupp skapas som har till uppgift att utveckla en gemensam metod och dela relevanta data för att bedöma de inbäddade utsläppen av handelsstål och aluminium.

Det globala arrangemanget återspeglar ett gemensamt åtagande att använda handelspolitik för att möta hoten från klimatförändringar och globala marknadssnedvridningar. Det globala arrangemanget kommer att vara öppet för alla intresserade länder som delar engagemanget för att uppnå målen att återställa marknadsorienteringen och minska handeln med kolintensiva stål- och aluminiumprodukter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.172