23948sdkhjf

AutomaThink flaggar för behov av ökad automation

Tankesmedjan ser behov av ökad automation – annars riskerar svensk industri att självdö
Svensk industri står inför ett vägskäl; antingen satsas det på utveckling till ett av de mest högteknologiska länderna i världen – eller så tar den ett steg tillbaka och tillverkar enbart för den egna marknaden vilket innebär en säker, men långsam självdöd. Det var budskapet från tankesmedjan AutomaThink som mötte deltagarna på mässan Elmia Automation i Jönköping under tisdagen, framgår det i ett pressmeddelande.

– Ökad automation inom alla områden är ett måste för att vi inte ska hamna för långt efter. Situationen är allvarlig, men inte hopplös då över hälften av de tillfrågade företagen i Underleverantörsbarometern har för avsikt att investera i automation under 2012-2013, säger Anders Ekdahl, ordförande AutomatThink.

Pågående mässa
Den här veckan pågår en av de största mässatsningar någonsin på industrisidan; Elmia Automation är ett av de tre benen och en automationsmässa riktad till tillverkningsindustrin.

– Företagarna inser att det ger en ökad lönsamhet och skapar möjligheter för nya affärer, men också att det blir lättare att hantera konjunkturssvängningar lättare och att det dessutom är energisparande, säger Anders Ekdahl.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094