23948sdkhjf

Stålmarknadsutsikter till 2022

European steel association, Eurofer som representerar hela stålproduktionen i Europeiska unionen ger en rapport för det fjärde kvartalet i år. Den handlar om ekonomiska- och stålmarknadsutsikter 2021-2022.

Rapporten berättar att den positiva trenden i stålkonsumtion såväl som i stålanvändande produktion fortsatte under andra kvartalet 2021. Och det i en betydligt högre takt än under första kvartalet 2021.

Det finns anledningar beskriver rapporten.

Detta drevs på av den pågående återhämtningen av efterfrågan från industrisektorn, där produktionen backade av förlusterna under pandemin.

Samtidigt beror detta också på jämförelsen med de mycket låga produktionsnivåerna ett år tidigare. Under det andra kvartalet 2020 sågs nedstängningar och stopp för industriell verksamhet som genomfördes i hela EU som ett resultat av utbrottet av covid-19 pandemin.

Den allmänna ekonomiska och industriella återhämtningen i EU tycks dock bli alltmer ojämn och utsatt för bakslag – främst de pågående störningarna i den globala försörjningskedjan med brist på komponenter och råvaror, skyhöga energipriser, stigande fraktkostnader med mera liksom det tröga genomförandet av vaccinationsplaner i vissa medlemsstater och varianter av covid-19, enligt rapporten.

Och framåt menar författarna att återhämtningen i stålanvändande industrier och efterfrågan på stål förväntas fortsätta till och med 2021 men i en måttlig takt och med stor osäkerhet åtminstone fram till första kvartalet 2022, då de flesta av de nuvarande globala störningarna i leveranskedjan förväntas försvinna eller lätta avsevärt.

Data har hämtats fram till och inklusive andra kvartalet 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.174