23948sdkhjf

De levererar stål och plåt till Koenigsegg

Som vi tidigare berättat kommer Koenigsegg att bygga en ny fabrik i Ängelholm.

Läs också: Koenigsegg växer med ny fabrik

Eller ja, det är inte Koenigsegg som bygger utan uppdraget har gått till Peabbolaget Smidmek.

Smidmek har levererat allt från stål- och betongstomme, plåtsandwich och takplåt till ståltrappor och smidesdetaljer. Koenigsegg har ställt höga krav på leveransen i projektet, vilket har påverkat utformningen och designen av produktionshallen berättar de.

Med tanke på de nuvarande höga priserna på stål och plåt – blir det en mycket dyrare affär nu än om man jämför med låt oss säga innan pandemin?

– Nuvarande höga råvarupriser påverkar detta, precis som de flesta andra, byggprojekt tyvärr. Hur mycket är dock svårt att säga, berättar Linus Axelsson, PR & Kommunikation på PEAB för Metal supply.

När lokalen, som ligger i Valhall Park i Ängelholm, är färdigställd kommer den att uppgå till 11 000 kvadratmeter.

– Vi är oerhört stolta över att få samarbeta med Peab och att få uppföra denna byggnad åt Koenigsegg, säger Mårten Mattsson, avdelningschef på Smidmek.

Bygghandlingsprojekteringen börjar omgående för att klara en montagestart efter årsskiftet. Smidmeks entreprenad i projektet ska stå färdig till september 2022. Produktionslokalen förväntas vara helt klar till mars 2023.

– Det som gör det här projektet speciellt för oss är att vi har varit delaktiga i allt från produktutformningen till slutmonteringen, säger Mårten Mattsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.171