23948sdkhjf

Lesjöfors köper upp fjäderproducent

Beijer Almas dotterbolag Lesjöfors AB förvärvar den tyska fjäderproducenten Stumpp+Schüle GmbH
Lesjöfors har träffat avtal om att förvärva den tyska fjädertillverkaren Stumpp+Schüle GmbH av Paragon Partners. Tillträdet sker snarast dock senast 1 juni 2012. Stump+Schüle, som producerar fjädrar och banddetaljer, är beläget i Beuren utanför Stuttgart och har även produktion i Slovakien via ett helägt dotterbolag.

-Det här är ett strategiskt viktigt förvärv. Vi strävar efter att ha starka marknadspositioner på utvalda marknader. Tyskland är Europas största fjädermarknad och vi får genom förvärvet en starkare position där. Det är också intressant att få tillgång till lågkostnadsproduktion i ytterligare ett land som dessutom ligger nära Tyskland, säger Kjell-Arne Lindbäck, koncernchef i Lesjöfors.

Europas största
Lesjöfors Industrifjädrar AB är en av Europas största fjäderproducenter och har marknadens bredaste produktutbud. Under 2011 omsattes 1,4 Mdr och bolaget har 1 000 anställda. Lesjöfors har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Tyskland, Lettland, Ryssland, Kina och Korea.

Stumpp+Schülegruppen
Stumpp+Schülegruppen omsätter motsvarande cirka 200 Mkr och har 230 anställda. Bolagets kunder finns inom fordons- och verkstadsindustrin. 60 procent av försäljningen sker inom Tyskland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125