23948sdkhjf

Återigen starkt kvartal för BE group

– Normalt sett är tredje kvartalet ett svagt kvartal för BE group, men fortsatt ökad efterfrågan i kombination med stigande stålpriser och ökade bruttomarginaler gör att BE group levererar återigen ett starkt kvartal, kommenterar BE groups vd och koncernchef Peter Andersson.

– Rörelsemarginalen uppgick till 15,9 procent, vilket med råge är den bästa sedan
börsintroduktionen 2006, kommenterar Peter Andersson vidare.

Nettoomsättningen ökade med 85 procent till 1 375 miljoner kronor i förhållande till förra årets 744 miljoner.

Rörelseresultatet ökade till 219 miljoner kronor från förra årets 4 miljoner.

– Trots den kraftiga prisuppgången har vi fortsatt god kontroll på rörelsekapitalet och detta medförde ett positivt kassaflöde i perioden, säger han.

Kassaflödet från den löpande verksamheten ökade till 6 miljoner kronor från förra årets 1 miljon.

De spår ökade priser även framåt.

– Totalt sett kommer stålpriserna att fortsätta stiga i fjärde kvartalet, men inte på något sätt i närheten av tredje kvartalets prisökningar. Efterfrågan på stål bedöms vara hög kommande år och bedömningen är också att omställningen till grön ståltillverkning kommer att kräva en mer hållbar prisbild för stålproducenterna. I takt med att priserna stabiliseras är det möjligt att en viss marginalkontraktion sker då dyrare nyinköpt material säljs.

– Ödmjukt njuter vi en kort stund över det fina resultatet men fortsätter också att gneta med ständiga och återkommande förbättringar, säger Peter Andersson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.208