23948sdkhjf

Ett aktivt kvartal hos Epiroc

– Aktiviteten var hög i kvartalet. Våra kunder fortsatte att investera och vi uppnådde en rekordhög orderingång. Trots globala utmaningar i leveranskedjan ökade både intäkter och rörelseresultat, kommenterar Epirocs vd och koncernchef Helena Hedblom.

Intäkterna ökade med 14 procent till 9 966 miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra 8 724 miljoner.

Rörelseresultatet ökade med 29 procent till 2 352 miljoner kronor mot förra årets 1 820 miljoner.

– Många av de order vi vann i kvartalet inkluderar våra mest avancerade teknologier inom automation och digitalisering. Dessa teknologier bidrar till ökad produktivitet och lägre ägandekostnad för våra kunder samtidigt som de ökar säkerheten och minskar koldioxidutsläppen. Vi är glada över att våra kunder tar till sig dessa lösningar. 

Det operativa kassaflödet uppgick till 1 613 miljoner kronor att jämföra med förra årets 1 355 miljoner.

– Vi investerar mer än någonsin i eftermarknad och innovation för att säkerställa att vi förblir den bästa partnern för våra kunder. Förutom våra betydande investeringar i forskning och utveckling, FoU förvärvar vi företag för att öka vår närvaro och få tillgång till teknologier.

– Vi förväntar oss att efterfrågan på både utrustning och eftermarknad kommer att ligga kvar på en hög nivå på kort sikt, avslutar Helena Hedblom.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156