23948sdkhjf

Sandvik slutför CAM-affär

Sandvik har slutfört det tidigare annonserade förvärvet av det amerikanska bolaget Cambrio. Nu är bolagets förhoppningar att etablera sig på CAM-marknaden. 

Det förvärvade bolaget är en aktör som erbjuder lösningar inom CAD/CAM-mjukvara för tillverkningsindustrier såsom fordons-, transport-, energi-, medicin- och flygindustrin.

- CAM är ett nyckelområde för Sandvik att ta position i. Cambrio är ett ledande företag inom det här området som vi identifierade som intressant och som ett bolag som tydligt stärker vår strategi, berättar Johannes Hellström, presschef Sandvik, för Metal supply. 

Under år 2020 uppnådde företaget en försäljning på 68 miljoner amerikanska dollar, vilket motsvarar 628 miljoner svenska kronor. Cambrio är baserat i Ohio, USA, och har 375 medarbetare. 

- CAM ligger nära kärnaffären maskinbearbetning i Sandvik Manufacturing och Maching Solutions, och har en nyckelroll i den digitala tillverkningsprocessen. Det är en attraktiv marknad , och det är ofta i CAM-programmeringsfasen som produktivitetsförbättringar och verktygsval görs, berättar Johannes för oss.

Den förvärvade verksamheten kommer redovisas inom design and planning automation, en division inom affärsområdet Sandvik manufacturing and machining solutions.

− Detta är i linje med vår strategi att växa organiskt och genom förvärv inom området för avancerad tillverkning, specifikt med fokus på industriell mjukvara, industriella metrologilösningar och 3D-printing. Cambrio kommer att möjliggöra ett breddat kunderbjudande som täcker mer av kundernas totala tillverkningsprocess, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik, i samband med förvärvet.

Nu ser Sandvik framåt och tror på att de kommer etabalera en viktig position på CAM-marknaden, vilken inkluderar specifik verktygstillverkning och mer generell maskinbearbetning. 

− Genom att addera Cambrios produkterbjudande kommer vi att kunna hjälpa våra kunder att öka produktiviteten ytterligare i den bredare värdekedjan. Vi delar en gemensam ambition att automatisera arbetsflöden och göra våra kunder mer effektiva och hållbara. Jag ser fram emot att välkomna Cambrio teamet till Sandvik, säger Mathias Johansson, chef för design and planning automation, Sandvik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.281