23948sdkhjf

Sandvik får rekordorder på rörsystem

Sandvik Materials technology har fått en rekordorder på rörsystem till kärnkraft av ett företag som satsar på att vara koldioxidsnåla för utveckling av kärnkraftverk i Storbritannien.

Sandvik ska leverera rörsystem till kärnkraft i 29 dimensioner i klass 3R65, ett molybdenlegerat austenitiskt rostfritt krom-nickelstål med låg kolhalt. Rören kommer huvudsakligen att användas för att ansluta olika system nära den andra reaktorn vid kraftstationen Hinkley Point C i Bristol, England.

Rören kommer att tillverkas vid Sandviks produktionsenhet i Sandviken, Sverige men det ser inte ut att leda till nyanställningar.

– Ordern planeras att tillverkas inom befintliga resurser, berättar Ulrika Porath som är Press & PR manager på Sandvik för Metal supply.

Hon tillägger att kärnkraftsordern togs under kvartal två men kommunicerades nu.

– Vi lyckades tack vare ett starkt engagemang från alla inblandade, från den första kundförsäljningskontakten, genom den interna leveranskedjan till slutleverans med imponerande lagarbete. Det är en fantastisk känsla när allt går ihop, och du bokar den här typen av beställning. Vi har arbetat med detaljer, instruktioner och procedurer under mycket lång tid och det är tack vare ansträngningarna från alla inblandade som vi äntligen fick detta kontrakt, säger Anders Frelin, regional försäljningschef, kärnkraft, EMEA, Sandvik Materials technology.

– Vi är stolta över att ha valts ut som leverantör för detta prestigefyllda kontrakt, som bekräftar vår position som den ledande tillverkaren av kärnkraftsrör, säger Patrick Larsson, produktionschef, Sandvik Materials technology.

Sandvik har arbetat för kärnkraftsindustrin i mer än 60 år och levererat 60 000 000 meter kärnkraftsbränslerör till mer än 100 reaktorer världen över.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156