23948sdkhjf

Sandviks stållegeringar i fler rörlösningar för krävande applikationer

Det strategiska partnerskapet mellan Tenaris och Sandvik började 2003 med gemensam forskning, produktutveckling och tillverkning av specialiserade rörlösningar för krävande applikationer.

Nu förlänger de sin allians med fem år.

Det förnyade avtalet ska kombinera Sandviks expertis inom materialteknik och utvecklingen av korrosionsbeständiga stållegeringar med Tenaris spetskompetens inom tillverkning av Oil country tubular goods, OCTG och premiumanslutningar med Dopeless-teknik.

Det är ingen större skillnad på det avtal som funnits och det avtal som nu inleds.

–  Det ingen skillnad avseende produkt, OCTG, men skillnader inom produkten OCTG, berättar Ulrika Porath som är Press & PR manager på Sandvik för Metal supply.

Skillnaderna inom produkten kan exempelvis vara materialtyper och dimensioner, förklarar hon för oss.

– Vår strategiska allians underlättar ett närmare samarbete om framtida innovationer som riktar sig till de mest krävande applikationerna på marknaden. Tillsammans kommer vi att vara oöverträffade i branschen så att vi kan utveckla och erbjuda unika lösningar för de mest utmanande driftmiljöer som våra kunder står inför, säger Göran Björkman, vd Sandvik Materials technology.

– Vi fortsätter att dra från våra kombinerade styrkor inom FoU och tillverkning för att erbjuda kunder differentierade lösningar, oöverträffade i branschen idag. Och när sektorn svänger med ett större fokus på koldioxidsnåla lösningar, är vi bäst placerade och har kunskap för att genomföra projekt för energiomställningen, till exempel koldioxidupptagning och lagring, geotermisk och gasproduktion - segment som kräver avancerade material och produkttekniker som maximerar prestanda samtidigt som de minskar miljöpåverkan, säger Tenaris ordförande och vd Paolo Rocca.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.156