23948sdkhjf

Sandviks resultat stabilt

– Vi noterade ett stabilt resultat under tredje kvartalet, med stöd av en stark underliggande efterfrågan. Den organiska orderingången ökade med 21 procent jämfört med samma period föregående år och ligger nu på en nivå väl över den som redovisades 2019.

Så kommenterar Sandviks vd och koncernchef Stefan Widing årets tredje kvartal.

Intäkterna under årets tredje kvartal ökade till 24 826 miljoner kronor jämfört med förra årets 20 145 miljoner motsvarande period.

Periodens resultat ökade till 3 923 miljoner kronor. Motsvarande siffra förra året var 3 186 miljoner.

Det fria operativa kassaflödet minskade till 3 940 miljoner kronor från förra årets 4 778 miljoner.

Det har blivit några förvärv under kvartalet.

–  Under kvartalet förvärvade vi en majoritetspost i den kinesiska premiumtillverkaren av runda verktyg, Chuzhou Yongpu. Vi slutförde också förvärvet av CNC Software, skaparna bakom det förstklassiga varumärket Mastercam. I kombination med vårt befintliga erbjudande och tidigare meddelade förvärv kommer detta att göra Sandvik till en av ledarna på den totala CAM-marknaden. CAM spelar en avgörande roll i den digitala tillverkningsprocessen, genom att möjliggöra nya och innovativa lösningar i hela värdekedjan kommenterar Stefan Widing och avslutar om framtiden:

–  Sandvik har blivit ett mer tillväxtorienterat företag. Vi levererar starkt på organisk tillväxt och har redan tillfört över 8 miljarder kronor i årliga intäkter från strategiska förvärv. Samtidigt har vi tagit viktiga steg för att bli ett mer digitalt inriktat företag. Utifrån våra ledande positioner har Sandvik en stark och tydlig roll i att supportera kundernas digitala omvandling – ett skifte som kommer att öka produktiviteten och leda till avsevärda hållbarhetsvinster.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.171