23948sdkhjf

Och vinnaren är...SSAB

Global metals awards utnämner och firar det bästa av det bästa inom metallindustrin i 15 kategorier – både individuella och företagsprestationer.

I år var det metallföretag från sex länder som fick hedersbetygelser för ledarskap, innovation och exemplariska prestanda.

Grattis SSAB – ni vann pris i kategorin Industry Leadership Award: Steel.

SSAB låter Metal supply ta del av motiveringen. Den lyder inledningsvis:

År 2019 tillkännagav SSAB ett mål att vara ett av de första stålföretag i världen som erbjuder fossilfritt stål till 2026. Företaget tror att, genom att ta ledningen och visa vägen till att avkarbonisera stålet inom industrin kommer andra ståltillverkare att följa efter.

Och som svar på hur de nu ska fira vinsten kommenterar Eva Petursson som tog emot priset:

– Det här är ett viktigt erkännande för hela SSAB och för det arbete vi har gjort för att utveckla fossilfritt stål. Innovationsförmåga har alltid varit en av SSABs viktigaste styrkor och vi visar nu riktningen för hela stålbranschen, säger Eva Petursson, EVP, Research & innovation på SSAB.

Utmärkelserna berättar om i vilken riktning industrin utvecklas. Vinnarna väljs ut av en oberoende jury med bakgrund och expertis inom bland annat branschreglering och företagsledning, samt ledande forskare och internationella metallexperter.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.172