23948sdkhjf

Worldsteel spår snabbare ökning av stålefterfrågan

Branschorganisationen World steel association har medlemmar i alla större stålproducerande länder och representerar stålproducenter, nationella och regionala stålindustrisammanslutningar och stålforskningsinstitut. Medlemmarna representerar cirka 85 procent av den globala stålproduktionen.

Nu har World steel association uppdaterat sina framtidsspaningar, Short range outlook för 2021 och 2022.

Organisationen förutspår att efterfrågan på stål kommer att öka med 4,5 procent år 2021 och nå 1 855,4 megaton efter 0,1 procents tillväxt 2020. År 2022 spås efterfrågan på stål öka  ytterligare ökning med 2,2 procent till 1 896,4 megaton.

– 2021 har sett en starkare återhämtning än väntat på efterfrågan av stål, vilket har lett till uppåtgående revisioner av vår prognos över hela linjen utom Kina. På grund av denna kraftiga återhämtning förväntas den globala stålefterfrågan utanför Kina att återgå tidigare än väntat till nivån före pandemin i år, säger Al Remeithi, ordförande för Worldsteel economics committee och fortsätter:

– Stark tillverkningsaktivitet som förstärks av den uppdämda efterfrågan är den främsta bidragsgivaren. De utvecklade ekonomierna har överträffat våra tidigare förväntningar med en större marginal än utvecklingsekonomierna, vilket återspeglar den positiva fördelen med högre vaccinationsnivåer och statliga stödåtgärder. I de framväxande ekonomierna, särskilt i Asien, avbröts återhämtningstakten av att infektioner återuppstår.

– Medan tillverkningssektorns återhämtning förblev mer motståndskraftig mot de nya infektionsvågorna än väntat, ledde begränsningar på utbudssidan till en utjämning av återhämtningen under andra halvåret och förhindrar en starkare återhämtning 2021. Men med höga orderstockar i kombination med en ombyggnad av inventeringar och ytterligare framsteg inom vaccinationer i utvecklingsländer, räknar vi med att efterfrågan på stål kommer att återhämta sig 2022. Ihållande stigande inflation, fortsatt långsam vaccinationsframsteg i utvecklingsländer och ytterligare tillväxtminskning i Kina utgör alla risker för denna prognos, avslutar Al Remeithi.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.159