23948sdkhjf

Ståljätten säljer del av verksamhet

Areco, en av de svenska ståljättarna, har sålt sitt dotterbolag Contractor till Dalshult. Ett vemodigt, men bra beslut, enligt Areco-koncernens vd. Metal-supply har pratat med Arecos vd Peter Areskog och Dalshults vd Markus Andreasson.

Areco Contractor är idag ett 40-tal anställd och har sitt säte i Helsingborg. Verksamheten utför rivning, håltagning och miljötekniska undersökningar.

- Detta är ytterligare ett steg i våra ansträngningar för att göra Areco mer dynamiskt, och med mer fokus på vår kärnverksamhet som riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter, förklarar Peter Areskog, koncernchef Areco. 

Beslutet att sälja dotterbolaget till Dalshult fattades i Contractors bästa, både ur ett affärs- och personligt perspektiv.

- Contractor ligger inte riktigt i linje med våra affärsideér. 95 procent av vår omsättning är råvaror och distribution av stål. Dalshult har större kunskap kring det Contractor gör. En sådan ägare har större incitament att lyckas. Ju mer en ägare kan tillföra, desto bättre, säger Peter till Metal-Supply.

- Genom att sälja har vi skapat en solid framtid för Contractor-anställda, och deras kunder, samtidigt som vi på Areco kan fortsätta att bygga vidare på vår kärnverksamhetens framgång. Genom att avsätta alla våra resurser till vår kärnverksamhet kan vi positionera oss för framtida tillväxt och lönsamhet, ständigt stärka våra finansiella resultat och öka vårt värde, fortsätter Peter.

Markus Andreasson, vd Dalshult, ser ljust på sitt förvärv. 

- Det är med stor glädje som Dalshult förvärvar Areco Contractor. Bolaget är en stark aktör i sina kärnområden och har en lång historik i branschen. Vi ser förvärvet som en viktig nyckel till våra framtidsplaner gällande utveckling och tillväxt, förklarar Markus för Metal-supply. 

Vi frågar hur affären har blivit av. 

- Efter inledande diskussioner med säljaren bestämde vi att vi ville gå vidare med att skarpt utvärdera en överlåtelse. Processen därefter gick väldigt snabbt. Vi har upplevt processen som väldigt smidig och vill tacka säljaren för deras insatser i affären, säger Markus.

Contractor har varit en del av Areco-koncernen i mer än 20 år. Bolaget grundades som Globax 1990 och blev kvar i Arecos verksamhet efter de sålde återvinningsverksamheten till Stena Metall 2021.

- Vi lämnar över Contractor-verksamheten på ett snyggt sätt. Jag är skrothandlare från början och detta är det sista benet som vi kapar av från den branschen. Försäljningen gynnar inte oss direkt, men är det bästa för personalen och bolaget, säger Peter till Metal-Supply. 

De båda cheferna ser ljust på framtiden. 

- För mig är det viktigaste bolaget och personalen känner att det blir ett lyft. Det tror jag att de kommer känna med tiden, säger Peter till Metal-Supply. 

- Vi ser stora synergier i förvärvet av Areco Contractor. Vår sammanslagna resurspool kommer göra oss unika sett till storlek, kompetens och kvalité. Ur ett större perspektiv ser vi en fördel av att vi nu etablerar oss i toppskiktet av Sveriges största rivnings- och saneringsfirmor. Vårt primära fokus är dock inte att bli störst utan att vara bäst. Vi kommer använda vår storlek för att verka för en ännu högre ribba i branschen gällande miljö, säkerhet, kvalité och yrkesstolthet, förklarar Markus för Metal-Supply. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172