23948sdkhjf

Skärande bearbetning utan vibrationer

Sandvik Coromant som är leverantör inom skärande bearbetning har lanserat ett nytt fräsverktyg för hög matning. Det heter Coromill MH20 och är främst framtaget för fräsning av hålrum och fickor i materialen Iso S, M och P.

Verktyget ska vara extra lämpligt för bearbetning av komponenter inom olje- och gasindustrin, formverktygsindustrin och flygindustrin. Det ska nämligen ge en vibrationsfri bearbetning, framförallt vid långa överhäng.

Om det var kunders efterfrågan eller någon annan anledning som gjorde att de tog fram verktyget får Metal supply inget svar på. Men de skriver i sitt pressmeddelande att bearbetning av komponenter till exempelvis flygindustrin, olje- och gasindustrin samt formverktygsindustrin kan vara en utmaning.

– Enbart inom flygindustrin måste tillverkare kunna hantera förhållanden som tunna golv och väggar, djupa fickor och snäva hörn. Vid utformningen av Coromill MH20 låg vårt fokus på de strikta kraven från alla dessa branscher. Verktyget kan till exempel utföra flera olika operationer för att minska antalet verktyg, omriggningar och verktygsväxlingar som krävs under tillverkningen, och reducerar därmed cykeltiderna och förbättrar tillverkningsekonomin. Dessutom introducerar Sandvik Coromant för första gången optimerade skär för olika Iso-material, även för högmatningskoncept, för att öka bearbetningssäkerheten och produktiviteten, säger Sangram Dash, Application manager hos Sandvik Coromant.

Vid utformningen av det nya verktyget lades särskild vikt vid att förlänga verktygslivslängden och öka tillförlitligheten. I jämförelser med en annan av Sandvik Coromants högmatningsfräsar har det nya verktyget uppnått 32 procents längre livslängd och avsevärt bättre komponentkvalitet vid bearbetning av stödkomponenter till flygplansvingar i titan. 

– Ingenjörer som arbetar inom flygindustrin har verkligen inte råd att göra misstag, speciellt inte när kvalitetskraven på flygmotorkomponenter är så höga. Därför är det högsta prioritet för Sandvik Coromant att kunna leverera tillförlitliga verktyg med en konstant verktygslivslängd, säger Sangram Dash.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.141