23948sdkhjf

Björneborg Steel – från smedja till komponent via skrot

Björneborg Steel är en helt integrerad smedja och kontrollerar tillverkningsprocessen från skrot och omsmältning i stålverk till färdiga komponenter.

Nu har de har vunnit ett orderpaket till ett värde av 25 miljoner kronor. Orderpaketet består av propelleraxlar och mellanaxlar som ska levereras komplett färdiga till slutmontage.

Detta orderpaket visar den kompetens och konkurrenskraft som Björneborg Steel besitter
inom det marina kundsegmentet när det gäller att leverera axellinor till marina framdriftssystem, skriver Björneborg Steel.

Vilket företag de fått orderpaketet av kan inte Björneborg Steel avslöja.

– Nej, vi kan inte namnge företaget. Det man kan säga är att det är ett europeiskt OEM för framdriftssystem till marina båtar, säger Håkan Dedorsson som är CEO på Björneborg Steel till Metal supply.

– Orderpaketet bekräftar att våra kunder har fullt förtroende för vår leveransförmåga att leverera produkter till denna krävande industri, säger vd Håkan Dedorsson.

Nyligen har de investerat i långhålsborrning och en färdigbearbetningsenhet.

Axlarna kommer att centrumborras för att ge plats åt hydraulrör som i sin tur ska ge möjlighet att ställa propellerbladen och därmed effektivisera framdriften, förbättra manövrerbarheten och optimera bränsleförbrukningen på skeppen.

Komponenterna kommer produceras från återvunnet material, skrot som smälts om med hjälp av 100 procent fossilfri el.

När axlarna nått sin livslängd är de återigen 100 procent återvinningsbara och blir en del i den globala cirkulära ekonomin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125