23948sdkhjf

SKF påskyndar utvecklingen av fossilfritt lagerstål

SKF stödjer utvecklingen av fossilfritt lagerstål genom ett samarbete med Luleå tekniska universitets initiativ Center for hydrogen energy systems sweden, CH2ESS.

CH2ESS är en nyligen inrättad forsknings- och kunskapssatsning som fokuserar på vägasanvändning i industriprocesser och energisystem i nära samarbete med svensk industri.

SKF kommer som en del av samarbetet delta i och finansiera forskningen för att påskynda omställningen av fossilfri tillverkning av lagerstål.

– Mekaniska komponenter är mycket viktiga för att säkerställa funktioner och drift av framtida vätgassystem. Tillsammans med CH2ESS och dess partners kan vi bidra i utformningen av robusta, pålitliga vätgassystem, med lägsta möjliga påverkan på miljön och på den totala driftskostnaden. Det här kommer inte bara att gynna svensk industri, utan också global teknikutveckling för den framtida vätgasekonomin, säger Victoria Van Camp, President, SKF Technology.

Forskningsområdena kommer omfatta keramiska hybridlager, elbilar och andra applikationer, samt utveckling och kommersialisering av fossilfri produktion av lagerstål. Med kompetens inom maskinoljor, materialvetenskap, produktionsteknologi och lösningar inom Internet of things ska SKF aktivt att bidra till arbetet.

– Vi är mycket glada att SKF har beslutat att ansluta sig till vårt kompetenscentrum CH2ESS. SKFs stora kunnande inom flera strategiskt viktiga områden kommer att bli ett välkommet tillskott till den kompetens som redan finns inom CH2ESS. Vi ser fram emot ett spännande samarbete där vi tillsammans löser viktiga problem kopplade till vätgastekniken, säger Rikard Gebart, verksamhetsledare för CH2ESS och professor i energiteknik, Luleå tekniska universitet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172