23948sdkhjf

SSAB lyfter fram fossilfritt stål på världsutställning

Som vi tidigare berättat finns det svensk representation på världsutställningen Expo 2020 i Dubai.

Läs också: LKAB visar stålindustrins omställning på världsutställning

Stålbolaget SSAB visar upp sin plan för fossilfri ståltillverkning och lyfter fram vikten av fossilfria värdekedjor som en lösning på klimatkrisen. 

SSAB har levererat sitt första parti fossilfritt stål i augusti 2021, världens första testproduktion av fossilfritt stål till kund. Det är ett tekniskt genombrott och visar att det är möjligt att minska utsläppen kraftigt även i stålindustrin.  

­─ Vi har visat att det är möjligt att faktiskt göra fossilfritt stål, och att vi därigenom kan hjälpa våra kunder att minska sina klimatavtryck. Förhoppningsvis inspirerar vi andra att ställa om snabbare och vi vill uppmuntra beslutsfattare att fatta de nödvändiga besluten. För att lyckas måste alla goda krafter agera tillsammans ­─ företag, samhället och forskare, säger Martin Lindqvist, vd och koncernchef för SSAB.

SSABs plan är att fortsätta leverera fossilfritt stål från testproduktionen till kunder och att leverera fossilfritt stål i industriell skala 2026.

Målet är att steg för steg minska SSABs utsläpp för att bli helt fossilfria senast 2045.

På Expo 2020 kommer SSAB också att visa upp Hydrogen breakthrough ironmaking technology, Hybrit tillsammans med sina partners järnmalmstillverkaren LKAB och energibolaget Vattenfall. De tre företagen skapade Hybrit under 2016 med syftet att utveckla en teknik för fossilfri järn- och ståltillverkning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.203