23948sdkhjf

Så banar 52 robotar vägen för mer tillväxt hos Sanistål

Sanistål har precis invigt en stor högteknologisk robotanläggning på företagets centrallager i Billund. Framöver kommer 52 robotar att hantera och packa varor för Saniståls kunder mycket snabbare och miljövänligare än tidigare.

Invigningen av den nya helautomatiska lageranläggningen är en viktig milstolpe för Sanistål.

- Robotanläggningen ökar vår grad av automatisering avsevärt och gör oss ännu mer kostnadseffektiva. Robotarna skapar utrymme för oss att fortsätta försäljningstillväxten i Sanistål i framtiden, säger Christian B. Lund, vd för Sanistål, i ett pressmeddelande.

Saniståls nya robotlager är en AutoStore -anläggning som byggdes i samarbete med företaget Element Logic.

Anläggningen innehåller hela 48 400 kartonger med lagervaror. Totalt rör sig 52 robotar systematiskt och målmedvetet runt anläggningen via ett intelligent järnvägssystem och hämtar lådor med de varor som kunderna har beställt. Robotarna tar med lådorna till några speciella plockstationer, där lagermedarbetare är redo att packa och skicka varorna till Saniståls kunder.

När robotarna hämtar varorna går det nästan hela tre gånger snabbare än tidigare, mot när det var de anställda som körde runt i små vagnar och hämtade varorna på lagret. När anläggningen är helt i drift i slutet av 2021 kommer robotanläggningen att hantera mer än 55 procent av produktflödet på Saniståls centrallager.

- AutoStore -systemet gör vårt lager mycket mer effektivt. Samtidigt ger automatisering oss helt nya möjligheter att skala upp med kort varsel när vi behöver det. Tidigare tog det flera veckor att utbilda nya medarbetare. Nu tar det bara några dagars träning innan de kan vara igång på lagret, säger Stephan Schuler, supply chain director på Sanistål.

Han säger att byggandet och genomförandet av den stora robotanläggningen har överträffat alla förväntningar.

- Det är en mycket flexibel anläggning, och det är ganska enkelt att utöka kapaciteten och öka antalet robotar när vi växer i Sanistål, säger Stephan Schuler.

Den nya AutoStore -fabriken använder betydligt mindre energi jämfört med tidigare och stöder därmed Saniståls mål om att bli mer hållbara. Dessutom ger robotsystemet en bättre möjlighet att sampacka varor, så att kunderna i framtiden kommer att få alla sina varor i ett paket. Hittills har fler paket ofta skickats till samma kund om varorna kom från olika produktområden, men med hjälp av robotarna kan Sanistål i framtiden undvika att skicka fler paket än nödvändigt.

- Det är både en kvalitetsförbättring och en tydlig miljöfördel att våra kunder behöver hantera färre paket och få mindre kartong och plast. Vi räknar med att minska vår förpackningskonsumtion avsevärt, och det stärker vårt mål att vara kundernas föredragna gröna leverantör, säger Christian B. Lund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.145