23948sdkhjf

Tata steel satsar på metallurgiska lösningar

Verkstadskoncernen ABB kommer att leverera två elektromagnetiska bromssystem, EMBR för två compact strip production, CSP-linjer vid den indiska stålkoncernen Tata Steels flaggskeppsfabrik i Jamshedpur i Indien. Fabriken arbetar på kontrakt från anläggningskonstruktören SMS group.

Jamshedpur, som ligger i den östra delstaten Jharkhand, är Indiens första planerade industristad och byggdes efter grundandet av Tata Iron and steel company av Jamsetji Tata och hans son Dorabji Tata i början av 1900-talet.

– Projektet på Tata Steel i Jamshedpur är en mycket viktig order för ABB. Det bygger på vår stora installerade bas med ledande stålproducenter runt om i världen, säger Raghu Badrinathan, Area sales manager på ABB Metallurgy. 

Leveransen omfattar även DCS800 DC-drivenheter, transformatorer, vattenkylsystem, driftsättningstjänster och metallurgisk prestandautvärdering. ABB anlitas via SMS, som specialiserat sig på anläggningskonstruktion och maskinteknik för stålindustrin och icke-järnmetallindustrin.

ABBs EMBR-system är installerat på 40 procent av världens anläggningar för stränggjutning av tunna slabs och ska möjliggöra högre kvalitet och snabbare produktion. Tekniken som uppfanns av ABB 1985 ska göra att ståltillverkare kan uppnå en stålkvalitet som liknar konventionella gjutmaskiner, men som dessutom ökar gjuthastigheten och förlänger livslängden för kopparplåten i kokiller.

Genom att generera ett statiskt magnetfält som minskar meniskens strömningshastighet och turbulens ska ABBs EMBR-system erbjuda ett utbud av metallurgiska förbättringar, inklusive eliminering av inneslutningar av gjutpulverinläggningar, ett jämnare gjutpulverskikt och en menisk som är plattare, hetare och mindre turbulent.

– Tata Steel är en viktig kund för ABB och vi strävar ständigt efter att erbjuda dem den bästa tekniken och de bästa lösningarna, säger Vipul Gautam, Group vice president, Global account executive för Tata group hos ABB och avslutar:

–  Vi tror att våra metallurgiska lösningar – och i synnerhet ABB EMBR-lösningen – kommer att hjälpa dem att uppnå överlägsen prestanda i deras gjutmaskiner på kortast möjliga tid, vilket sänker deras produktionskostnader samtidigt som kvaliteten förbättras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094