23948sdkhjf

1,5 miljarder dollar till kritiska mineralprojekt

Australien kommer att inrätta en lånefacilitet på 1,5 miljarder dollar för att hjälpa till att finansiera kritiska mineralprojekt i landet säger premiärminister Scott Morrison.

Det rapporterar Mining.com med hänvisning till Reuters och skriver att anledningen ska vara att kritiska mineraler som litium och sällsynta jordartsmetaller är viktiga för smart teknik och ren energi samtidigt som de är svåra att ta fram och marknadsföra. Det kan göra det svårt för nya utvecklare att finansiera.

– De kommersiella dimensionerna på marknaden för kritiska mineraler betyder att det är en svår plats att etablera sig på, ska Scott Morrison sagt i ett uttalande och tillagt:

– Vi vill se till att Australiens resursproducenter etableras så att de kan ansluta sig till andra i våra försörjningskedjor i ett fritt och öppet Indo-Pacific.

Australien ingår i Quadrilateral security dialogue,Quad som är en dialog mellan USA, Indien, Japan och Australien. På ett av deras möten nyligen ska premiärministern ha sagt att  gruppen ska arbeta för säkrare leveranskedjor för kritisk teknik och underlätta en global chipbrist skriver sajten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.141