23948sdkhjf

Valmet inviger batterianläggning

Fordonskontraktstillverkaren Valmet Automotive group har invigt en ny batterianläggning i Finland.

Den nya batterianläggningen ligger i samma byggnad som bilfabriken Uusikaupunki och erbjuder en kombination av tillverkningstjänster och logistisk optimering bland biltjänstleverantörer. 

Uusikaupunkis batterianläggning sysselsätter inledningsvis cirka 200 personer men runt 2024 tror man att batteriproduktionen kommer att sysselsätta cirka 500 personer. Batterianläggningen kommer nämligen att förlängas ytterligare med fyra produktionslinjer för batterier 2024.

Valmet Automotives totala investering i batterianläggningen kommer att uppgå till cirka 120 miljoner euro och anläggningen kommer att ha en årlig kapacitet på 500 000 batterimoduler och batteripaket.

– Vi är stolta över att kunna presentera vår nya batterianläggning i Uusikaupunki. Det är en milstolpe för att förverkliga vår ambitiösa EV -strategi. Möjligheten att producera elfordon och batterisystem under ett tak är ett unikt erbjudande för bilindustrin. Vi öppnar nu också ett nytt kapitel i historien om vår Uusikaupunki -plats, hjärtat och själen hos Valmet Automotive, säger Olaf Bongwald, vd, Valmet Automotive.

Valmet Automotive driver nu två anläggningar för storskalig batteriproduktion –  Salo och Uusikaupunki båda i Finland. En tredje batterianläggning kommer att öppnas i Kirchardt, Tyskland 2022.

– Med batterianläggningarna nu i Salo och Uusikaupunki och senare även i Kirchardt utökar vi vårt batteriproduktionsnätverk och produktsortimentet. Det starka behovet av ytterligare produktionskapacitet för batterisystem bevisas av de tre batteriproduktionskontrakt vi redan har för vår nya Uusikaupunki -fabrik, säger Jyrki Nurmi, Senior vice president EV systems.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.159