23948sdkhjf

Automation nödvändig för ökad konkurrenskraft

FKG trycker på vikten av automation
FKG, branschorganisationen för Skandinaviens leverantörer till fordonsindustrin och helt klar över betydelsen av automatisering. En ökad automatisering är absolut nödvändig för den svenska fordonsindustrin.

Nödvändig ökad konkurrenskraft
- Inom FKG samlar vi allt ifrån stora, globala s.k. Tier 1-leverantörer och medelstora verkstadsföretag till små nystartade företag. Här finns också råmaterialtillverkare, försäljningsbolag, konstruktions- och designföretag, mjukvaruföretag och rena serviceföretag och även flera av de stora globala konsultbolagen. Den gemensamma nämnaren är att vi alla behöver öka vår grad av automatisering om vi ska kunna hävda oss i den globala konkurrensen. Elmia Automation är därför en viktig mötesplats för sina medlemmar, förklarar Fredrik Sidahl VD för FKG - Fordonskomponentgruppen AB.

Kvalitet och minskad lönekostnad
– Genom minskad lönekostnad och fortsatt fokus på kvalitet och teknisk kompetens, har vi ett gynnsammare utgångsläge när vi möter konkurrensen från de s k "låglöneländerna". Jag fick nyligen ett samtal från en av våra medlemmar som hade rott hem en stororder i hård kamp med flera internationella företag – den höga graden av automation i hans företag var den bidragande orsaken.
Läs mer om: FKG
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094