23948sdkhjf

Tunnplåtspartner utökar

Ljungsarps mekaniska ökar nu sin konstruktionskapacitet.

Företaget ser nämligen en stark orderingång och utökar därför sin konstruktionskapacitet för att möta befintliga och nya kunders efterfrågan.

– Detta är strategiskt helt rätt för att kunna stödja kunden från idé, produktutveckling, prototyp till produktion samtidigt som det möjliggör den tillväxtresa som företaget har framför sig, säger Mikael Sandgren som är en av ägarna av Dangren Holdning som i sin tur äger Ljungsarps mekaniska.

En del i i utökningen är att de anställt mer personal. Eller kanske man ska säga återanställt. För när Mikael Claesson anställdes som konstruktör på Ljungsarps mekaniska nu i augusti var det inte första gången han kom in på företaget. I tio år mellan 2003 och 2013 arbetade Mikael Claesson också på Ljungsarps mekaniska. Nu senast kommer han från Nexans där han jobbade med produktutveckling.

– Att Mikael nu väljer att komma tillbaka är otroligt positivt, säger Mikael Sandgren.

Vi frågar Mikael Claesson varför han väljer att komma tillbaka.

Jag valde att återvända till Ljungsarps för att få möjlighet att ägna mig åt produktutveckling, vilket alltid varit ett av mina största intressen. Många företag behöver produktutvecklare men få kan likt Ljungsarps erbjuda projekt inom så varierande produktområden, allt från kaminer till varuautomater, säger Mikael Claesson till Metal supply.

Sist vi var i kontakt med Mikael Sandgren berättade han att han trodde tillgång och efterfrågan på tunnplåt skulle stabilisera sig under hösten och att priset skulle falla tillbaka. Hur ser det ut nu?

– Vi jobbar hårt med att säkra tillgången på material i en turbulent tid och förhoppningsvis stabiliseras prisbilden under hösten. Hittills har vi inte fått någon materialbrist utan kunna leverera till våra kunder enligt plan, berättar Mikael Sandgren.

Företaget har bestämt att de ska delta på Elmia subcontractor den 9 till 11 november. 

– Elmia subcontractor är en bra mötesplats att träffa både nya och befintliga kunder och genom att vara där för första gången visar vi att vi satsar framåt, berättar Mikael Sandgren för oss och avslutar:

– Efter över ett år med frånvaro av fysiska möten tror vi det finns ett stort behov av att mötas vilket vi tror kommer göra det till en väldigt bra mässa i år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.173