23948sdkhjf

Plåtslagare får utbildning betald

Inriktningen ventilationsplåtslagare har från och med höstterminen 2021 plockats bort från gymnasiets Bygg- och anläggningsprogram. Nu ligger inriktningen Ventilation på VVS- och fastighetsprogrammet.

Eftersom det pågår ett branschskoleförsök som bekostar skolornas avgift för kursen på PVF Teknikcentrum i Katrineholm har Plåt och ventilationsbranschen beslutat att bekosta utbildningen för de elever som berörs.

Det görs under den återstående tiden av branschskoleförsöket som är till och med läsåret 22/23. 

– Det råder stor brist på ventilationsmontörer och vi vill underlätta för såväl gymnasieskolor som elever att göra ett framtidssmart val. Likaså är branschens företag mycket angelägna om få tillgång till utbildad arbetskraft, säger Annika Waernström, vd för PVF Yrke & utbildning.

Mer konkret innebär stödet att branschen skapar samma förutsättning som råder för inriktningen plåtslageri i det så kallade branschskoleförsöket.

Branschskolan PVF Teknikcentrum i Katrineholm kommer med andra ord inte att fakturera kursavgifter för elever i VVS & fastighetsprogrammet som valt inriktning/yrkesutgång ventilationsmontör.

– Vi är mycket stolta och glada över att branschen går in med det här stödet och ser fram emot att välkomna eleverna till PVF Teknikcentrum, säger Mats Olsson, platschef på PVF Teknikcentrum.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.172