23948sdkhjf

Copperstones vice ordförande kan komma från LKAB

Markus Petäjäniemi föreslås av Copperstones valberedning till ny styrelseledamot och vice styrelseordförande.

– Vi är mycket positiva till att Markus Petäjäniemi har föreslagits av valberedningen och har accepterat en plats i styrelsen som vice ordförande. Han har varit medlem i LKABs koncernledning i över 10 år och har suttit i styrelserna för flera ledande dotterbolag inom LKAB. Vi får därmed tillgång till ytterligare tung industrierfarenhet i styrelsen med tonvikt på logistik, innovation och hållbarhet, säger Jörgen Olsson, styrelseordförande.

Markus Petäjäniemi är född 1959 och har över 15 års erfarenhet från olika ledande befattningar inom LKAB och var medlem i koncernledningen för LKAB fram till mars 2021. Han har också varit styrelseordförande i LKAB Malmtrafik och LKAB Norge som båda ägs av LKAB. Han har även innehaft posten som styrelseledamot i Hybrit development och Mefor.

Vi frågar Markus Petäjäniemi vad han mest ser fram emot i nya tjänsten som styrelseledamot i Copperstone.

– Utöver yrkesrollen i olika professioner har jag alltid brunnit för näringslivs- och samhällsutvecklingen i Kiruna och Norrbotten. Uppstart av gruvor är komplext och utmanande men väldigt intressant och stimulerande. Att gå in i styrelsen för Copperstone med fokus på återstart av gamla Visacariagruvan är såväl hedrande som spännande. Jag ser fram emot att dela med mig av mina erfarenheter från gruvindustrin och samtidigt bli en del av ett dedikerat engagerat team som bygger framtidens hållbara gruvor för kopparförsörjningen till den gröna omställningen, berättar Markus Petjäniemi för Metal supply.

Extra bolagsstämma kommer att hållas den 14 oktober 2021. Om han väljs kommer Markus Petäjäniemi att tillträda i sitt styrelseuppdrag den 1 november 2021. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.141