23948sdkhjf

Stålkoncernen säljer ytterligare ståltillverkare

Den tyska stålkoncernen thyssenkrupp säljer den italienska ståltillverkaren Acciai speciali terni, AST till den italienska ståltillverkaren Arvedi group.

Det är den fjärde transaktionen thyssenkrupp gör inom segmentet Multi tracks för att fokusera portföljen och anpassa gruppen. 

– Den här fjärde transaktionen visar än en gång tydligt att vi arbetar igenom våra prioriteringar och gör avgörande framsteg i transformationen av thyssenkrupp. Hastigheten i att fokusera portföljen är avgörande för en framgångsrik förändringsprocess. Samtidigt är förbättring av prestanda fortfarande vår mest angelägna uppgift. Även här är vi på god väg och kommer inte att släppa, säger Martina Merz, vd för thyssenkrupp.

AST-gruppen sysselsätter för närvarande cirka 2700 personer och omsatte cirka 1,7 miljarder euro under räkenskapsåret 2019/2020. Försäljningen gäller även den associerade försäljningsorganisationen i Tyskland, Italien och Turkiet.

– Vi är glada över att ha hittat en ny ägare till AST i Arvedi group, som kommer att driva utvecklingen av företaget med investeringar och innovationer, säger Volkmar Dinstuhl, vd för Multi tracks segmentet och ordförande i AST.

Transaktionen måste godkännas av tillsynsnämnden för thyssenkrupp och godkännande av fusionskontroll. thyssenkrupp undersöker också ett eventuellt minoritetsinnehav i AST-gruppen. Detaljer om detta kommer att förhandlas fram till stängningen.

Samarbetet med Arvedi ska skapa en stark europeisk aktör inom stålbranschen. Arvedis kärnverksamhet är produktion och bearbetning av primärt stål. Företaget sysselsätter för närvarande över 3 500 personer. Arvedi har meddelat betydande investeringar i samband med förvärvet av AST.

– Denna transaktion har en övertygande industriell motivering för Arvedi group, som blir starkare genom att framgångsrikt slutföra sin produktmix. Denna transaktion är dessutom strategisk för hela den italienska ekonomin och utgör ett första steg mot en ny spännande utveckling. Vi är mycket glada över att thyssenkrupp överväger ett potentiellt minoritetsinnehav i AST, garanterar kontinuitet och visar förtroende för vår grupps know-how och kapacitet, säger grundare och vd för Arvedi, Cavaliere Giovanni Arvedi.

De andra försäljningarna inom Multi tracks gäller gruvverksamheten till det danska företaget FLSmidth, infrastrukturverksamheten till FMC Beteiligungs KG och thyssenkrupp Carbon components till Austrian action composites.

Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen. 

Transaktionen förväntas slutföras under första halvåret 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.142