23948sdkhjf

Spårar metalliska produkter

De heter Chaintraced och är ett Software as a service, SaaS-bolag som erbjuder en digital plattform för industriella komponenter till bolag verksamma inom tillverkande industri. Nu tar de in åtta miljoner och ska dubbla personalstyrkan för att möta den växande efterfrågan och den pågående globala expansionen.

Vi frågar hur många de planerar anställa och vilka kompetenser de söker.

– Cirka fem stycken med kompetenser primärt inom försäljning och customer success, berättar Victor Andersson som är grundare och vd på Chaintraced.

Det svenska bolaget har nämligen utvecklat en tjänst som ska optimera materials spårbarhet inom tillverkande industrins värdekedja. Och på knappt ett år har bolagets värdering ökat med nästintill 300 procent.

Chaintraced grundades 2019 av bolaget Hidden dreams tillsammans med ett team yrkesverksamma inom tillverkande industri.

Bakgrunden var att de identifierat stora säkerhetsrisker i att industrimaterial ofta saknar spårbarhet och därmed inte kunde kvalitetssäkras effektivt. De förklarar att många tillverkande företag utfärdar produktcertifikat som papperskopior vilket kan vara både tidskrävande och skapa en sårbar spårningsprocess. I takt med en växande kravbild på branschens aktörer att kunna spåra allt industrimaterial som används till produktion märker de att deras digitala plattform växer i popularitet. Och nu har även utländska bolag anslutit sig.

– Det finns många kvalitets- och hållbarhetskrav som metalliska produkter bör uppfylla innan de får användas till produktion. Stora tillverkande företag har idag, på grund av papperscertifikat, en handfull heltidsanställda vars enda syfte är att hålla koll på och sortera certifikaten. Det är inte bara resurskrävande utan även farligt då det skapar en värdekedja utan pålitlig spårbarhet. Vår digitala tjänst löser det problemet och intresset för Chaintraced växer globalt vilket känns extremt förhoppningsfullt. För att lyckas möta det intresset fyller vi nu på kassan och ska dubbla vår personalstyrka, säger Victor Andersson.

Bufab är redan anslutna.

– Vi är väldigt stolta att Bufab är ett av de första företagen som anslöt sig till Chaintraced tjänst då vi tror att det här är framtiden för industrin. Vi måste ha koll på alla led i värdekedjan, att inte ha det kan på lång sikt vara skadligt för företagets och våra partners framtid. Bristande spårbarhet samt manuell och tidskrävande administration är ett jätteproblem som branschen har tampats med i många år. Att kunna tillhandahålla full
spårbarhet och digital produktdata är en nödvändighet för att vara konkurrenskraftig i framtiden, säger Dieter Johansson, Global quality development på Bufab international.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.219