23948sdkhjf

Industriutvecklare investerar i vattenskärning

Nikab är ett snabbväxande bolag inom industriservice och erbjuder det mesta inom service och underhåll, om- och nybyggnationer samt rena konsulttjänster. Nu har de köpt in en vattenskärningmaskin, för att kunna leverera reservdelar till sina kunder fortast möjligast.

Nikab grundades år 2015 av Tim Marklund som på den tiden var känd som snöskoter- och motocrossförare. Efter en bruten rygg kämpade han sig tillbaka till sporten men började även kolla upp andra möjligheter - vilket blev Nikab.  För drygt ett år sedan anslöt racing-kompisen Adam Thomelius som kompanjon. 

Nikabs tjänster blev allt mer efterfrågade och snart fanns bolaget på tre orter - Piteå, Skellefteå och Umeå med uppdrag runt om i världen. Idag har bolaget ett fyrtiotal anställda och fortsätter att växa i Sverige likväl som globalt. 

Idag hjälper Nikab allt från lokala företag till stora internationella aktörer som Smurfit Kappa, Northvolt, Skanska, ABB och LKAB. 

– Vi jobbar med svets- och industrireparationer, alla former av underhåll och nykonstruktion, berättar Ida Määttä. Vi löser det mesta för industrianläggningar. I närområdet består kunderna till stor del av de stora industrierna som gruvor och massaindustrier, men vi jobbar med alla möjliga spännande projekt, säger Ida Määttä, ansvarig för personal och organisationsutveckling. 

Nyligen investerade NIKAB i nya lokaler utrustad med vattenskärningsmaskin.

– Vi står för kreativa lösningar och hållbarhet. Går det, är det bättre att reparera istället för att köpa nytt. Vi löser det mesta. Ingenting är omöjligt. Då är det bra att ha en vattenskärare, säger Ida. 

För NIKAB var vattenskärning en helt ny bearbetningsteknik.

– Grundtanken är att man kan göra det mesta med en vattenskärningsmaskin, berättar Johan Ceder. Vi jobbar med industrin i en expansiv region, med företag som Northvolt, LKAB och flera pappersbruk där stillestånd kostar mycket pengar. Dom vill ha sina delar nu och inte om tre veckor. Med egen vattenskärningsmaskin får vi korta ledtider och kan säkerställa att vi levererar en extra bra produkt. Med egen maskin kan vi vara mer nytänkande och testa nya lösningar.

Vattenskärning är en naturlig process och det finns mycket att vinna på att finjustera inställningarna för att optimera skärresultatet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156