23948sdkhjf

Lundin Minings vd avgår

Det kanadensiska gruvföretaget Lundin Minings vd och koncernchef Marie Inkster har meddelat styrelsen att hon kommer att avgå från och med 31 december 2021 av personliga skäl.

Peter Rockandel har valts ut som ny vd och koncernchef och kommer att ingå i styrelsen från och med 1 januari 2022.

Marie Inkster började på Lundin Mining 2008 och var ekonomichef i 10 år innan hon utsågs till vd och direktör 2018. Under hennes tid har flera förvärv gjorts som Eagle Mine i Michigan 2013, Candelaria Mining Complex i Chile 2014 och Chapada Mine i Brasilien 2019. 

Marie Inkster kommer att lämna styrelsen den 31 december 2021, men kommer att fungera som rådgivare för företaget fram till slutet av 2022.

– På styrelsens vägnar vill jag tacka Marie för hennes engagemang och bidrag till Lundin Minings utveckling till det starka företag som det är idag. Företaget har en ljus framtid på grund av den solida grund som har byggts under hennes tid med Lundin Mining och hon har satt ihop ett mycket effektivt ledarskap kring henne för att fortsätta bygga vidare på framgången, säger Lukas Lundin, ordförande i Lundin Minings styrelse.

Peter Rockandel är för närvarande företagets Senior vice president, Corporate development och Investor relations. Innan han började i Lundin Mining var han verkställande direktör för Investment banking på GMP Securities där han ledde deras nordamerikanska gruvpraxis, ansvarig för att starta och genomföra kapitalmarknadsstrategi för gruvklienter.

– Peter är en välkänd och respekterad chef på gruvkapitalmarknader med en exceptionell meritlista. I sin nuvarande roll har Peter lett strategiska framsteg och levererat värde för intressenter, inklusive ett framgångsrikt förvärv av Chapada. Peters intima kunskap om Lundin Mining överträffar hans tid med företaget, genom att genom tidigare positioner ha stött de flesta av företagets finansierings- och förvärvsinsatser under det senaste decenniet. Styrelsen anser att Peter passar utmärkt med fokus på företagets framtid för att nå sina långsiktiga strategiska mål, säger Lukas Lundin.

Lundin Mining har verksamheter i Brasilien, Chile, Portugal, Sverige och USA, som främst producerar koppar, zink, guld och nickel. I Sverige äger företaget Zinkgruvan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094