23948sdkhjf

Metso Outotec säljer komponentverkstad

Metso Outotec har tecknat avtal om att sälja Outotec Turula, beläget i Outokumpu i östra Finland. Köpare är UAB Arginta engineering i Litauen.

Outotec Turula tillverkar utrustning och komponenter som används inom mineralbearbetning och metallraffinering. Alla befintliga cirka 120 anställda fortsätter som anställda på Outotec Turula. Metso Outotec har tecknat ett långsiktigt tillverkningsserviceavtal med den nya ägaren.

– Vårt mål var att hitta en ny ägare till Turula -verkstaden, en partner som skulle vara fullt fokuserad på tillverkning och konstruktion med förmågan att utveckla och växa verksamheten för att bättre möta alla kunders framtida behov. Arginta engineering är ett sådant företag, och det kan också ge utvecklingsmöjligheter för Turula-anställda, säger Jari Ålgars, vd för Metallverksamheten på Metso Outotec.

Arginta engineering är specialiserat på konstruktion och tillverkning av maskiner och utrustning för flera industrisegment. Dess kunder finns främst i de nordiska länderna. Företaget driver två tillverkningsställen i Litauen och har över 200 tillverknings- och ingenjörsspecialister.

– Vår strategi bygger på professionalism och nära samarbete med våra kunder. Turulas proffs och deras avancerade bearbetnings- och monteringsexpertis tillsammans med enhetens krävande och robotiserade svetskapacitet kommer att vara ett bra komplement till vårt team. Vi ser stor efterfrågan på denna typ av expertis också i framtiden, säger Tomas Jaskelevičius, vd för Arginta engineering.

Avslutningen av transaktionen förväntas ske den 1 oktober 2021. Parterna har kommit överens om att inte avslöja transaktionens värde. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.172