23948sdkhjf

Snabbstål det självklara valet

Dormer Pramet tillverkar skärande verktyg i solid hårdmetall och snabbstål. Nu firar de – ett borr.

20 år har det funnits. Borret A002 har hjälpt snabbstålet att vara det självklara valet för verkstäder runt hela världen, berättar Dormer och fortsätter berättelsen:

När A002 introducerades hade det vanliga HSS-borret knappast förändrats under ett århundrade och många ansåg att det inte kunde utvecklas så mycket längre. Hårdmetallens framgångar förstärkte dessa tvivel om snabbstålets framtid.

– Det är rättvist att säga att A002 har spelat en betydande roll i att bibehålla snabbstålsborret som ett naturligt val för många människor. Det har växt till att bli ett av de mest populära produkter vi någonsin har lanserat, vilket gjort det till en legend hos våra kollegor, återförsäljare och slutkunder, menar Olof Wixe, verkställande direktör vid Dormer Pramet i Norden och fortsätter:

– Genom att vidga spåren och införa korsspetsen blev A002 en produkt som ändrade förutsättningarna för borroperationer. Dess design innebar ett lättskärande borr med utmärkt spånevakuering, vilket gjorde det mångsidigt och lätt att använda. Det sparar tid och har en pålitlig funktion.

– När man pratar med kunder som strävar efter att använda billigast möjliga borr påpekar vi att det kan bli en dyrbar lösning i det långa loppet. När de inser att ett billigare alternativ kan vara mindre produktivt och riskabelt att använda inser de att A002 är det perfekta alternativet. Har kunden väl provat A002 använder han oftast inte något annat borr igen, säger Olof Wixe och avslutar:

– 20-årsjubiléet verkar vara en ideal möjlighet att fira A002 och vad det åstadkommit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.152