23948sdkhjf

Nu öppnar steelchallenge

För sextonde gången arrangerar branschorganisationen World steel association tävlingen steelchallenge som vänder sig till stålindustrin.

Här kan studenter och branschens anställda testa sina färdigheter med hjälp av de onlinesystemsimuleringar som levereras av ståluniversitet.

I år kommer det dessutom ställas krav på koldioxidavtryck för stålkvaliteten för att stärka stålindustrins engagemang för att minska fotavtrycket från sin verksamhet.

steelchallenge-16 har två etapper. Regionalmästerskapet hålls online den 24 november.

Deltagarna kommer att använda en kombination av elbågsugn och de sekundära ståltillverkningssimulatorerna som producerar erforderligt stål till lägsta kostnad. De kommer att bli ombedda att producera stål och förfina det till rätt kemi och temperatur.

Finalisterna för världsmästerskapet är den bästa studenten och branschpersonen i var och en av följande regioner:

Amerika, Asien - Öst och Oceanien, Asien - norr, Asien - väst, och Europa och Afrika.

Världsmästerskapet äger rum i april 2022.

Alla deltagare som lyckas genomföra en simuleringskörning får ett officiellt slutföringscertifikat av ståluniversitet. Vid anmälan till tävlingen får deltagarna dessutom ett komplett paket med inlärningsresurser inklusive e-learning-kurser, interaktiva 3D-modeller och övningssimuleringar.

Regionmästarna kommer att få ett kontantpris, ett regionalt mästerskapsbevis och inbjudan till världsmästerskapet. De kommer också att få erkännande som den globala industrins lovande nya generation metallurgister och kommer att finnas på ståluniversitetets webbplats.

Världsmästarna kommer att få steelchallenge -pokalen och få ett extra kontantpris och ett certifikat.

Deltagare kan registrera sig för steelchallenge-16 på steeluniversity.org. 

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11