23948sdkhjf

Stållegeringen firar 90 år

Kanthal byggdes på upptäckten av järn-krom-aluminiumlegeringen med samma namn, som förändrade hur elektrisk värme kunde användas.

För att fira att man fyller 90 år har svenska värmeteknikbolaget Kanthal producerat en kortdokumentär som belyser hur elektriska motståndsmaterial och värmelösningar har varit med och format det moderna samhället.

Hushållsapparater som elspisar och brödrostar är beroende av motståndsmaterial för att fungera. Samma material i form av avancerade, industriella värmelösningar har möjliggjort tillverkning av produkter som solceller, halvledare och litiumjonbatterier, berättar de.

– På många sätt har utvecklingen av värmeteknologi och samhället gått hand i hand. När man tittar tillbaka, känner vi en stolthet över att våra produkter och lösningar har varit med och format industrin och samhället som vi känner det idag, säger Anders Björklund, vd på Kanthal.

De säger att idag tvingar klimatkrisen traditionella industrier som stål, aluminium, cement och petrokemi att elektrifiera värmeprocesser för att minimera sina koldioxidutsläpp.

– Vi är nu mitt i den fjärde industriella revolutionen och det råder ingen tvekan om att det kommer att krävas elektrifiering av värmeprocesser inom många områden om man ska klara utsläppsmålen, säger Anders Björklund och avslutar:

– Precis som tidigare, kommer elektrisk värme fortsätta vara en central del i att förbättra människors liv över hela världen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.188