23948sdkhjf

SKF fortsätter satsa i norr

Genom att förvärva det industriella konsultbolaget Rubico Consulting ska SKF få bättre analyskapacitet.

Rubico Consulting är nämligen specialiserat på visualisering och analys av signaldata. Denna expertis kommer att integreras i SKFs erbjudande kring den roterande axeln, och driva nya teknikområden som lager med fiberoptiska sensorer.

– Rubicos expertis inom signalbehandling förbättrar vår befintliga teknikbas som sträcker sig från traditionell IoT-hårdvara till det senaste inom edge computing. Den patenterade edge-algoritmen utvecklad av Rubico förenklar och automatiserar analys av maskindata och är en möjliggörare för trådlösa, energieffektiva system. Vi ser fram emot att engagera Rubico-teamet i utvecklingen av SKFs egenutvecklade fiberoptiska belastningsavkänning, en teknik som redan pilottestas i norra Sverige, säger Victoria Van Camp, President, SKF Technology.

Företaget har tio anställda och är baserat i Luleå.

– Med sitt ledande universitet och fokus på hållbara teknikinvesteringar blir Luleå snabbt ett nav för industriell innovation inom både förnybar energi och grönt stål. Det är en av anledningarna till att SKF fortsätter att investera i att utveckla sitt nav för IoT-utveckling i Luleå, avslutar Victoria Van Camp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093