23948sdkhjf

"Prishöjningen på stål kommer att fortsätta"

– Vi bedömer att prishöjningen på koppar har stabiliserats, men prishöjningen på stål kommer att fortsätta under hösten. Ledtiderna på material är mycket långa och risken för produktionsstörningar under hösten på grund av materialbrist är överhängande. Vi räknar med att osäkerheten rörande de kraftiga prisförändringarna kommer att kvarstå under fortsättningen av 2021.

Det säger Sam Olofqvist som är vd och koncernchef på verkstadskoncernen Amnode i årets andra kvartalsrapport.

Kan du säga något om hur det ser ut just nu - om ni befarar att behöva dra ner på produktionen?

– För oss betyder det längre ledtider och att vi får hålla större lager. Det har inneburit att någon leverans varit sen. Som leverantör till Automotive kan man inte minska produktionen bara för att det är svårt att hitta material, berättar Sam Olofqvist för Metal supply och tillägger:

– Det är bara att kämpa på.

Orderingången fortsätter att öka och Sam Olofqvist berättar att Amnode har historiskt höga nivåer på orderstocken i båda fabrikerna.

De behöver bli fler.

– Vi arbetar intensivt med rekrytering och utbildning av ny personal. Under våren har vi haft förhållandevis lätt att hitta ny personal, men vi räknar med att det kommer att bli svårare under hösten och vintern. Vårens rekryteringar kommer framåt att vara viktiga bidrag till verksamheten i våra enheter.

Nettoomsättning blev 21 377 tusen kronor. Förra året var mostvarande siffra 9 981 tusen.

Rörelseresultatet landade på minus 18 tusen kronor att jämföra med förra årets minus 1 991 tusen.

Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 771 tusen kronor att jämföra med förra årets 1 929 tusen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.063