23948sdkhjf

Nästa bransch att drabbas av höjda stålpriser

Instalcos vd Per Sjöstrand berättar i företagets andra kvartalsrapport om hur de nu känner av pandemins effekter. I ett senare skede än många andra branscher.

– Installationsbranschen står inför många utmaningar men också fantastiska möjligheter. Höjda råvarupriser, främst på koppar och stål, som vi nu arbetar intensivt med för att kunna kompensera effekterna av, en eventuell cementbrist i Sverige som kan komma att påverka oss och höjda sjukfrånvarotal på grund av pandemin påverkar branschen, kommenterar han och fortsätter:

– Samtidigt ges stora möjligheter med många gröna omställningar, energiprojekt, investeringar, ombyggnader och modernisering, automatisering av industri- och bostadssektorn och mycket mer som framöver kommer att påverka branschen positivt.

Nettoomsättningen för andra kvartalet uppgick till 2 311 miljoner kronor att jämföra med förra årets 1 725 miljoner. Det ger en tillväxt om 33,9 procent.

Rörelseresultatet ökade till 197 miljoner kronor från förra årets 154 miljoner.

Kassaflöde från den löpande verksamheten sjönk till 104 miljoner kronor från förra årets 190 miljoner.

Under årets andra kvartal har Instalco förvärvat tio verksamheter till en bedömd årlig omsättning om 318 miljoner kronor.

– Trots relativt besvärliga yttre effekter under kvartalet levererar Instalco ännu en gång ett mycket starkt kvartalsresultat vilket jag är mycket stolt över och det visar styrkan i vår affärsmodell. Vi ser positivt på helåret med en långsam återgång till ett mer normalt samhälle efter pandemin, kommenterar Per Sjöstrand.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.188