23948sdkhjf

Stålkonferensen drar igång

Det handlar om den senaste tekniken inom metallurgisk processteknik för järn- och stålproduktion, stålmaterial och ståltillämpning. Idag inleds den knappt veckolånga stålkonferensen Estad.

The European steel technology and application days, Estad hålls vartannat år och arrangeras gemensamt av Jernkontoret och dess motsvarigheter tyska Stahlinstitut VDEh, Österrikiska Asmet och italienska AIM.

Den internationella konferensen fokuserar på de senaste trenderna och frågorna och erbjuder en nätverks- och informationsplattform för utrustnings- och tjänsteleverantörer, ståltillverkare och forskare.

Detta år är det Jernkontoret som står som värd för den europeiska konferensen som hålls i och från Stockholm. Det är nämligen en hybridkonferens från Münchenbryggeriet i Stockholm, med deltagare både på plats och uppkopplade över hela världen.

Konferensen inleds idag den 30 augusti klockan 13 med talare på temat Steel and sustainability - shaping a better future together.

Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret kommer att hälsa välkomna och inleda konferensen.

Adolfo Aiello, Director Climate and energy på Eurofer ska förklara hur stålindustrin i Europa påverkas av EU-kommissionens nya program Fit for 55.

Li Xinchuang, MPI i Kina ska beskriva Kinas miljöpolitik och dess konsekvenser för stålindustrin i Kina.

Jonas Eriksson, VP Purchasing på Scania Trucks ska dela med sig av hur och varför Scania efterfrågar grönt stål.

Martin Pei, Executive Vice president och CTO på SSAB ska berätta om Hybrit och den fossilfria utvecklingen i Sverige och Finland.

Samtalet med talarna kommer ske under ledning av moderator Karin Klingenstierna.

De kommande dagarna hålls olika sessioner, som pågår parallellt. När torsdagen är slut har konferensdeltagarna kunnat ta del av nya idéer och utveckling och den senaste tekniken inom metallurgisk processteknik för järn- och stålproduktion, stålmaterial och ståltillämpning i ett 70-tal sessioner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094