23948sdkhjf

Nordic iron ore vill automatisera Blötberget

Gruvutvecklingsbolaget Nordic iron ore vill återuppta gruvdriften i Ludvika Gruvor bestående av de tidigare verksamma gruvorna Blötberget och Håksberg samt det mellanliggande Väsmanfältet.

Nu anlitar de ABB för att tillhandahålla automatiserings- och elektrifieringsplanering för Blötberget.

– Gruvdrift och stödindustrin till denna är en betydande del av den svenska ekonomin, med några av de mest avancerade och effektiva gruvverksamheterna i världen, säger Lennart Eliasson, vd för Nordic Iron Ore och fortsätter:

– Det finns många utmaningar när man öppnar en ny gruva. Vi vill utnyttja den starka tekniska kunskap som finns i Sverige för att öppna en gruva med låg miljöpåverkan som också är konkurrenskraftig och säker. Det tidiga engagemanget från ABB som har en erfarenhet av att arbeta med innovativa gruvor i Sverige säkerställer att konstruktion och planering av gruvan kan ta ett betydande steg framåt och med förbättrad noggrannhet i prognosen för kostnader och intäkter. 

– ABB kan tillhandahålla stöd på ett tidigt stadium i gruvutvecklingen för elektrifiering och automation, och vi samarbetar rutinmässigt med gruvföretag från inledande genomförbarhetsstudier till full utveckling, säger Björn Jonsson, Hub Manager, Process industries, ABB. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094