23948sdkhjf

Stor efterfrågan på koldioxidsnålt aluminium

För att möta efterfrågan på koldioxidsnålt aluminium utökar Hydro omsmältningskapaciteten i Sjunnen.

Återvinningskapaciteten av aluminium vid omsmältverket i Sjunnen ska fördubblas vilket är en investering på över 115 miljoner kronor.

Den planerade expansionen ska resultera i en ökad återvinningskapacitet av aluminium i
Sjunnen från 42 000 ton till 62 000 ton årligen. 

– Genom att öka återanvändningen både av aluminium som nått sin livslängd och det processkrot som genereras i lokala industrier samt våra egna anläggningar kan vi leverera mer koldioxidsnålt aluminium till den lokala marknaden. Omsmältverken har en mycket viktig roll att fylla i övergången mot en grönare ekonomi. Det är också positivt för bygden med fler jobb som följd av expansionen i Sjunnen och inspirerande för Hydro som företag att vi nu kan ta ännu ett stort kliv i vårt hållbarhetsarbete, säger Jonas Bjuhr, vd på Hydro Extrusions Sverige.

Som vi tidigare berättat har Hydro beslutat att starta upp press P2 i Sjunnen vilket innebär en ökad presskapacitet. Beslutet att expandera i Sjunnen är ett svar på den ökade marknadsefterfrågan av koldioxidsnåla aluminiumprofiler från i stort sett alla industrier som Hydro Extrusions verkar inom.

– För Hydro går hållbar produktion hand i hand med att tillverka hållbara produkter. I Sjunnen har vi båda delarna, materialet och processen. Vi tar ansvar för miljön samtidigt som vi gör det enklare och smidigare för våra kunder att välja klimat vänligare aluminium. Satsningen i Sjunnen kommer klart förbättra våra möjligheter att erbjuda lokalt hållbara produkter och utgöra en central del i Hydros långsiktiga hållbarhetsarbete, säger Henrik Stark, försäljningsdirektör på Hydro Extrusions Sverige.

Hydro har satt ett övergripande mål om att reducera sitt koldioxidutsläpp med 30 procent till 2030. Ett viktigt led i att nå detta mål är att öka återvinningskapaciteten av aluminium samt att producera mer koldioxidsnåla aluminiumprodukter. Satsningen på anläggningen i Sjunnen möjliggör en ökad produktionstakt av Hydro Restore och Hydro Reduxa som är företagets koldioxidsnåla produktsortiment. 

Utökningen beräknas vara klar under slutet av 2022.

Utökningen kommer också att medföra nya arbetstillfällen på sikt. När vi frågar hur många kan de inte ge tydligare svar men tillägger att det är fantastisk roligt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.203