23948sdkhjf

Nybergs Mekaniska blir majoritetsägare i Galvteknik

Nybergs Mekaniska förvärvar 51% av aktierna
Kirunabaserade Nybergs Mekaniska Verkstad förvärvar 51 % av aktierna i Jokkmokkföretaget Galvteknik i Norr AB, av Jokkmokks Allmänning AB.

Öppnar upp
– Genom vår nya delägare skapas betydligt större säljmöjligheter, både mot befintliga kunder och mot nya kunder via Nybergsgruppen, säger Dan Ek, VD Galvteknik i Norr AB i ett pressmeddelande.

Företaget har idag fem anställda och har tillstånd till varmförzinkning av 4000 ton produkter per år. Kunderna finns över hela Nordkalotten och målsättningen är att genom stärkt säljkapacitet kunna leverera mer till såväl befintlig som ny marknad.
Bland annat kommer man genom Nybergs Mekaniska att ha säljstöd i Kiruna men också en säljrepresentant i Luleå.

Fler jobb
Galvteknik hoppas inom kort kunna utöka personalstyrkan med tre personer. Just nu har man företagsengagemang som beräknas till elva arbetstillfällen på orten.

– Framtiden för Jokkmokks industrisektor ser bra ut tack vare tillväxten i Malmfälten. Genom Nybergs Mekaniska skapas ytterligare möjligheter för en utveckling i rätt riktning och vi ser mycket positivt på denna fortsatta företagsetablering i Jokkmokks Kommun, säger Christian Rimpi, Allmänningsförvaltare vid Jokkmokks Allmänning AB.

Viktigt för lokalbygden
För Nybergs Mekaniska innebär förvärvet att man kompletterar det samlade tjänsteutbudet. Köpet innebär även att gruppen får en ännu starkare geografisk täckning i Norrbotten och de nya Malmfälten.

– Galvteknik är det enda företaget i Norrbotten som utför varmförzinkning och det är viktigt för näringen att den servicen finns kvar i länet, och viktigt för oss att företaget nu ingår i Nybergsgruppen, säger Niklas Pääjärvi, delägare i Nybergs Mekaniska Verkstad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079