23948sdkhjf

Sandvik slutför kinesiskt förvärv

Industrikoncernen Sandvik har slutfört det tidigare annonserade förvärvet på 67 procent av det kinesiska bolaget Chuzhou Yongpu carbide tools med en köpoption för den återstående andelen om tre år.

Chuzhou Yongpu carbide tools är en lokal premiumtillverkare av solida runda verktyg. Det säljer i huvudsak till globala och lokala komponenttillverkare och leverantörer verksamma i Kina. Bolagets erbjudande sträcker sig genom hela värdekedjan för tillverkning av solida runda verktyg och utbudet innefattar råmaterialämnen, skärande verktyg samt rekonditionering- och beläggningstjänster.

Bolaget är baserat i Chuzhou, Kina och har cirka 500 anställda. Chuzhou Yongpu carbide tools hade intäkter om cirka 400 miljoner kronor för tolvmånadersperioden till och med det första kvartalet 2021.

Bolaget kommer att rapporteras i Sandvik Coromant, en division inom Sandvik Manufacturing and machining solutions.

− Förvärvet av Chuzhou Yongpu carbide tools är en del i vår strategi att utöka vår marknadsandel och ta en ledande position inom solida runda verktyg, och samtidigt expandera inom den asiatiska marknaden. Vi ser fram emot att välkomna Chuzhou Yongpu carbide tools till Sandvik, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik.

Chuzhou Yongpu carbide tools kommer fortsatt att verka under sitt eget varumärke och fokusera på att utveckla erbjudandet och sin marknadsandel, med ambitionen om att bli en ledande premiumleverantör av solida runda verktyg i Kina. Sandvik Coromants och bolagets kombinerade expertis och geografiska närvaro ska driva ytterligare expansion i regionen, särskilt för skärande verktyg.

− Vi har ett långsiktigt strategiskt åtagande för att stärka och utveckla vår verksamhet. Kina är en snabbväxande marknad för solida runda verktyg och förvärvet av Chuzhou Yongpu carbide tools stärker vår närvaro och kunderbjudande ytterligare i den här viktiga regionen. Med sin premiumposition och starka kundfokus passar Chuzhou Yongpu carbide tools väl in i Sandvik Machining Solutions, säger Nadine Crauwels, chef för Sandvik Machining solutions.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109