23948sdkhjf

Nytt företag öppnar upp för automatiserade CNC-maskiner

Ett nytt danskt företag har löst en utmaning inom metallindustrin. Made4CNC har nämligen utvecklat kompletta automatiska dörröppnare som ska kunna monteras på vilken CNC-maskin som helst. Dörröppnaren ska därmed ta bort en viktig barriär för automatisering av matning av arbetsstycken vid maskinfabrikerna.

De kallar den Safedoor SD100. 

Företaget berättar att det fortfarande bara är en bråkdel av branschens CNC-maskiner som idag matas automatiskt med föremål. På de flesta av världens maskinfabriker är det operatörer som manuellt öppnar och stänger maskinens tunga dörrar med ett intervall på ett antal minuter.

– En stor trend i världen är att automatiseringen måste gå snabbare och mer, och för att lyckas måste vi lägga mindre tid på varje installation. Med Safedoor SD100 har vi packat säkerhet och robusthet i användbarheten, eftersom vi tror att detta är nyckeln till optimal produktivitet. Integrering av cobots med befintliga CNC-maskiner är mycket meningsfullt, eftersom automatisering av befintliga maskiner ger låg risk och kort återbetalningstid för kunden, säger Peter Nadolny Madsen, vd på Made4CNC.

Peter Nadolny Madsen grundade Made4CNC i januari 2021 tillsammans med investerarna Thomas Visti och Lasse Kieffer. 

– Made4CNC har förstått vad som krävs för att underlätta processen. Det är en win-win för både slutkund, anställda, integrator, återförsäljare och tillverkare. Därför förväntar jag mig att Made4CNC etablerar sig genom robotåterförsäljare och integratorer i större delen av världen under de kommande 12 månaderna, säger Thomas Visti.

På Randers Tandhjulsfabrik har Nordelektro installerat två Safedoor SD100 dörrlösningar från Made4CNC som integrator.

– Det tog mindre än en timme per CNC-maskin, och de är bra och stabila dörröppnare, säger Lars Bo Nielsen, fabrikschef på Randers Tandhjulsfabrik.

– Safedoor SD100 gör det betydligt mer bekvämt och skonsamt att ha ett jobb som maskinmatare, och arbetsgivaren kommer också att kunna optimera och få ett bättre flöde. Andra har utan framgång försökt utveckla en användarvänlig dörröppnare. Made4CNC har lyckats fullt ut. Jag har valt att förhandla om SD100, eftersom alla detaljer verkligen har tänkts mekaniskt, vad gäller programvara och säkerhet, säger direktör Philip Courtois på den amerikanska återförsäljaren Thinkbot solutions.

Safedoor SD100 ska öppna dörrar som är en meter breda och väger 400 kilo med en hastighet av 500 millimeter per sekund.

Dörröppnaren är ansluten till roboten och CNC-maskinen via galvaniskt isolerade digitala ingångar och utgångar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078